Кюфтета - това е най-любимото ястие на всички. Сега много ресторанти са ги добавили в менюто си, защото е вкусно, удовлетворяващо и можете да се сервира по- много интересни начини. Има много рецепти за вкусни кюфтета , но има доказан трик, който ги прави невероятно сочни.
СЪСТАВКИТЕ
1 кг мляно месо
1 филия бял хляб
1 лук
смлян черен пипер
сол
чесън
растително масло
ПОДГОТОВКА
Накиснете една филия хляб във вода за 1-2 минути и я изстискайте. Благодарение на тази съставка кюфтета няма да се разпаднат, а вкусът им ще бъде просто божествен.
Добавете каймата към хляба. Запомнете: хлябът след накисване трябва да бъде 40% от теглото на каймата.
Прекарайте лука през месомелачка и добавете към каймата. Добавете също сол, чесън (по желание) и подправки. Разбъркайте всичко добре. Изпратете каймата в хладилника за час.
Вземете каймата и оформете кюфтетата. Запържете ги в растително масло. По желание можете да ги оваляте в галета.
Приятен апетит!
Рецептата е тествана от много поколения. Между другото, към каймата може да се добави ситно нарязан пипер, моркови или тиквички. Така кюфтета ще бъдат още по-сочни и пикантни.
Не забравяйте да опитате да направите котлети от кайма и хляб и споделете впечатленията си с нас в коментарите. Сигурни сме, че ще ви харесат! Разкажете на приятелите си за рецептата!