Тайната на най-вкусните картофки с копър и чесън е разкрита. Ето какво трябва да направите преди да ги пъхнете във фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на най-вкусните картофки с копър и чесън е разкрита. Ето какво трябва да направите преди да ги пъхнете във фурната
Тайната на най-вкусните картофки с копър и чесън е разкрита. Ето какво трябва да направите преди...
378716
Тайната на най-вкусните картофки с копър и чесън е разкрита. Ето какво трябва да направите преди да ги пъхнете във фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Картофите са един от най-масовите продукти, които присъстват на трапезата ни всеки ден. Освен че са вкусни, те съдържат и извънредно полезните за човешкия организъм витамини B3, B5, B6, С, К и J.

Слагаме ги в много от най-вкусните български манджи, но и самостоятелно приготвени, те имат с какво да ни изкушат.

Предлагаме ви една от най-добрите бабини рецепти за вкусни картофки с копър и чесън на фурна. Тайната й се крие в това, че преди да се кротнат във фурната, те се бланшират във вряла вода за няколко минути, след което стават истински деликатес.


Необходими продукти:

500 грама картофи;

1 супена лъжица ябълков оцет;

2-3 супени лъжици зехтин екстра върджин;

2 скилидки чесън;

2 щипки сол;

една връзка пресен копър.
 

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса. Измийте и обелете картофите, след което ги нарежете на кубчета. Ако са по-дребни, може да се нарежат на половинки и четвъртинки. В тенджера кипнете вода и бланширайте в нея картофите за 7-8 минути. Вземете подходяща тава и покрийте дъното й с хартия за печене.

Отцедете картофите и ги разстелете равномерно в тавата. Добавете около 100 милилитра от водата, в която са бланширани. печете в продължение на 30 минути, като в последните 5 качете тавата в най-горна позиция или използвайте вентилатора, за да добият златист цвят. Измийте и нарежете на ситно копъра. Смесете го със счукания чесън, зехтина, оцета и солта. Когато картофите са готови, ги овкусете с получената смес и ги оставете за няколко минути да поемат от ароматите. Сервирайте ги топли.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft