Тайната на най-вкусните Новогодишни ребърца - сочни и месцето се разпада от кокала!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на най-вкусните Новогодишни ребърца - сочни и месцето се разпада от кокала!
Тайната на най-вкусните Новогодишни ребърца - сочни и месцето се разпада от кокала!
8906
Тайната на най-вкусните Новогодишни ребърца - сочни и месцето се разпада от кокала!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Поздрави, скъпи приятели и уважаеми домакини. Днес ще ви представя една рецепта за приготвяне на най-сочните ребра . Цялата тайна всъщност е в маринатата и начина на печене. Вярвам, че ще ви хареса и ще заеме важно място на вашата празнична трапеза. И съм сигурна, че ще ги хапнете с наслада" - така започва писмото на нашата читателка Валентина. А ето и нейната изпитана рецепта за най-вкусните новогодишни ребърца :

Най-сочните новогодишни ребърца

Продукти: 

  • Свински ребра с месестата коремна част (моето парче е 3,5 кг)

За първата марината:

  • 10 скилидки чесън
  • 3-4 чаени лъжички трапезна сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • 50 мл олио

За втората марината:

  • 150 г гъст доматен сос
  • 1 с.
л. олио
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • черен пипер
  • Приготвяне: 

    Отцедете излишната вода от месото, като го потупвате с хартиена кърпа, която ще абсорбира влагата. Отстранете жилките и излишната мазнина от парчето. С остър нож се правят разрези по посока на ребрата, за да се реже по-лесно после, но и да поеме по-добре подправките.

    почистване месо

    Пригответе първата марината: смесете чесъна, солта, черния пипер и малко розмарин в хаванче, добавете малко олио и направете хубава паста. Намажете добре месото отгоре и отвътре на разрезите с тази смес от чесън и подправки.

    мариноване месо

    След като намажете месото от двете страни, нарежете ребрата с остър нож и ги отделете от месото, след което го овкусете със същата марината и отвътре. Така цялото месо ще поеме хубавите аромати.

    ребра рязане

    Така приготвеното месо е готово за пакетиране. Увийте го в прозрачно фолио за печене (не за свежо съхранение, а за печене), след което го завийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за поне 5-6 часа, най-добре цяла нощ.

    ребра в марината

    мариновани ребърца

    При приготвянето на такова празнично месо не бързайте, ако искате да се получи перфектно. След като почине месото може да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час и 30 минути.

    ребра за печене

    След това пригответе втората марината: в купа сложете 150 г гъст доматен сос (или салца), 1 супена лъжица олио, 2 супени лъжици соев сос, една супена лъжица малсамов оцет и черен пипер на вкус. Извадете месото с ребрата от фолиото и го намажете внимателно с втората марината.

    марината печени ребра

    ребърца с марината

    Върнете месото да се пече по следния начин: намазвате едната страна и печете 20-25 минути, след това го обръщате на другата страна и печете още 20-25 минути, през цялото време на 180 градуса.

    Когато слагате месото в тавата да се пече (с втората марината), най-добре е да застелете тавата с хартия или да сложите малко вода, за да не загори. 

    печени ребра

    печени мариновани ребра

    Да ви е сладко!

     

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft