Тайната на перфектната чаша кафе е разкрита

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Тайната на перфектната чаша кафе е разкрита
12194
Снимков материал: pixabay.com
Тайната на перфектната чаша кафе е разкрита

Водата трябва да е гореща, но не и вряща, това разкриха учени за приготвянето на идеалната чаша кафе. 

Учените от щатския университет на Канзас са използвали само филтрирана вода. Седмина професионални дегустатори са опитвали за тях кафе, направено от зърна Арабика, Робуста или комбинация от двете.


Резултатите показват, че най-ароматно силно кафе се постига с вода с температура 70 градуса Целзий. Кафето робуста, което е с повече кофеин, е с по-силен и по-добър вкус на тази температура, отколкото при 60 или 50 градуса Целзий. Кафето Арабика също е най-ароматно при 70 градуса Целзий, но разликите не са така силно изразени. 

Според друго проучване най-подходящата вода за кафе е твърдата, в която има магнезий и калицй.

Тези примеси помагат за по-доброто свързване на кофеина и повишават качеството на напитката.

Важно е също кафеените зърна да се съхраняват в хладилник, защото прясно изпеченото кафе съдържа въглероден двуокис, който лесно се изпарява, а с него и голяма част от аромата.
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft