Опитайте нещо ново в кухнята и пригответе поширани (забулени) яйца по една от тези 3 прости рецепти. Не е тайна, че много домакини се страхуват от приготвянето на забулени яйца заради предишни неуспешни опити.
Перфектните поширани яйца като от ресторанта
1. Метод
Чукваме яйцето в купа (чаша) и слагаме вода и сол в тенджера на котлона.
След това изсипваме яйцето (неразбъркано) във врящата вода, покриваме с капак и варим точно 4 минути.
Готово!
Изваждаме яйцата в чиния и можем да ги сервираме.
2. Метод
Пригответе малки купички с малко вода и чукнете по едно яйце във всяка.
Сложете малко вода в тенджерата, поставете подложка за готвене на пара и поставете купичките с яйцата върху нея (ако е малка, приготвяйте ги едно по едно). А може и просто да сложите купичките във водата, както е показано по-долу - важно е да са термоустойчиви!
Оставете яйцето да се запари за няколко минути под капак, докато повърхността на яйцето се стегне.
Излейте вода от купичките и вдигнете яйцата с шпатула.
Желаем ви добър апетит!
3. Метод
Оставете водата да заври в по-дълбок съд и поставете вътре черпак, намазан с олио.
В него чукнете едно яйце и варете така, докато белтъкът се втвърди.
След това пуснете яйцето във водата да се свари напълно.
Намалете котлона и го оставете да се вари под капак за 3 минути .
Готово!
Ето три прости начина, по които можете да направите бързо и лесно парени яйца .
Късмет!