Тайната на перфектните пълнени чушки с кайма и ориз се крие в една съставка и тя е...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на перфектните пълнени чушки с кайма и ориз се крие в една съставка и тя е...
Тайната на перфектните пълнени чушки с кайма и ориз се крие в една съставка и тя е...
895771
Тайната на перфектните пълнени чушки с кайма и ориз се крие в една съставка и тя е...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

чушки - 1.5кг (15 бр.) долма (или червени)

кайма - 400 г смес

ориз - 2 ч.ч.

червен пипер - 1 с.л.

домати - 150 г мляни

черен пипер

джоджен

стафиди - 50 г

сол

зехтин (олио) - 50 мл

чубрица

лук - 1 глава кромид

бульон - 5 ч.ч. зеленчуков

 

Начин на приготвяне:

Измийте ориза под течаща студена вода и го поставете в купа.
Почистете лука и нарежете на дребно, добавете го заедно с каймата, олиото, подправките и доматите.

Накиснете стафидите в малко топла вода, за да омекнат, прецедете и ги сложете и тях в купата.

Разбъркайте всичко с ръка, така че всички продукти да се смесят.

Почистете пиперките и избушете дръжките и семенната част.

В случая имах долма и ползвах тях, но предпочитам червени пиперки.
Вземете всяка чушка и я боцнете с вилица на няколко места, след което ги напълнете със сместа.

Подредете ги в тава и сипете бульона. Ако ви остане от сместа, я разпределете между чушките.

Сложете във фурна на 180 градуса за 40-45 минути в зависимост от фурната.

Междувременно по време на печене, когато се запекат отгоре, извадете внимателно тавата и обърнете пиперките и от другата страна.

По желание поднесете с разбито кисело мляко с чесън и сол.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft