Мнозина очакват с нетърпение лятото, за да приготвят пържени тиквички Нищо чудно, защото това ястие се приготвя за 10 минути и изчезва за секунди! Една проста, но невероятно вкусна почерпка е перфектна като топло или студено предястие .
Традиционно пържените тиквички трябва да се овалват в брашно преди готвене. Това се прави, така че зеленчукът да не залепва за тигана. Но ако имате добро кухненско оборудване и този проблем не ви е познат, можете да не използвате брашно.
Съставки
тиквички 2 бр.
Чесън 3 бр.
оцет 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
Слънчогледово олио на вкус
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета, добавете сол и оставете да се накиснат 10 минути.
Запържете резените тиквички в тиган с масло до златисто кафяво
За да приготвите соса, разтрийте скилидките чесън. Добавете оцет, захар, сол и черен пипер към чесновата маса, разбъркайте.
Намазваме всяка пържена тиквичка с чеснов сос.
Друг сос за пържени тиквички също е популярен . Трябва да смесите заквасена сметана, чесън, сол и нарязан копър. Намажете всяка пържена тиквичка със сос от заквасена сметана и поднесете. Добър апетит!