Тайната на перфектния варен ориз е в ЕДНА съставка - само така няма да ви стане лепкав, а зрънцата ще останат цели:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тайната на перфектния варен ориз е в ЕДНА съставка - само така няма да ви стане лепкав, а зрънцата ще останат цели:
3213
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Тайната на перфектния варен ориз е в ЕДНА съставка - само така няма да ви стане лепкав, а зрънцата ще останат цели:

Ако оризът ви често се получава лепкав и прекалено мек, има лесен трик , който може да ви помогне.

Ключът на перфектния варен ориз е в правилното съотношение вода към ориз – за всяка чаша ориз трябва да добавите три чаши вода.

Освен това кулинарният блогър Йелена Кочманович съветва да добавите няколко капки лимонов сок по време на готвене.

лимон в ориза

Снимка: Pixabay

Този трик предотвратява залепването и прави ориза рохкав. Ако досега не сте успели да го приготвите правилно, опитайте този съвет и резултатът ще бъде перфектен!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft