Ако оризът ви често се получава лепкав и прекалено мек, има лесен трик , който може да ви помогне.
Ключът на перфектния варен ориз е в правилното съотношение вода към ориз – за всяка чаша ориз трябва да добавите три чаши вода.
Освен това кулинарният блогър Йелена Кочманович съветва да добавите няколко капки лимонов сок по време на готвене.
Снимка: Pixabay
Този трик предотвратява залепването и прави ориза рохкав. Ако досега не сте успели да го приготвите правилно, опитайте този съвет и резултатът ще бъде перфектен!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари