Да кажем, че нямате мляко под ръка, а много ви се хапват палачинки . Ще се изненадате, но с вода има голям брой рецепти за палачинки . Освен това, не се страхувайте, че те ще се окажат свежи. Мекият им универсален вкус и висока еластичност ще се харесат на всички, без изключение!
Днес ви препоръчваме да започнете с класическата версия на това неусложнено ястие, а именно с варианта с яйца. Добавихме и няколко пресни подправки, но вие може да ги пропуснете, ако не сте им фен, за да придадем на млечните палачинки примамлив аромат и елегантен вид.
Съставките
вода 600 мл
Пшенично брашно 300 g
Яйце 3 бр
сол 0,5 ч.л.
сода 0,5 ч.л.
захар 1 супена лъжица
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
подправки 3 супени лъжици
Лимонена киселина 0,5 ч.л.
подготовка
Разбийте яйцата до гладкост, добавете 500 мл вода, сол, захар, сода и отново разбийте.
В останалите 100 мл се разрежда лимонената киселина и се оставя настрана.
Пресейте брашното в яйчената смес и омесете тестото без бучки. Оставете го да престои 20 минути
Добавете лимонената киселина и нарязаните билки. Разбийте тестото с миксер и започнете да правите палачинките: запържете от двете страни и сложете върху чиния, като всяка намажете с масло.