Тайната на пухкавите мекички е в газираната вода - бухват тройно! Без мляко и яйца, остават меки и на следващия ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на пухкавите мекички е в газираната вода - бухват тройно! Без мляко и яйца, остават меки и на следващия ден:
Тайната на пухкавите мекички е в газираната вода - бухват тройно! Без мляко и яйца, остават меки...
38171
Тайната на пухкавите мекички е в газираната вода - бухват тройно! Без мляко и яйца, остават меки и на следващия ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма по-вкусно нещо за закуска от прясно изпържени мекички, които ухаят прекрасно на тесто. Съгласете се - дори да сте на диета, трудно може да им се устои.

Днес ще ви научим как бързо и лесно да си направите най-пухкавите мекички , при това без да използвате яйца или мляко. Те са меки, нежни на пипане и вкус, дори на следващия ден остават пухкави, като току-що приготвени. Ето рецептата за най-чудно вкусните  мекици с газирана вода :

мекички с газирана вода

Продукти:

  • Газирана газирана - 300 мл
  • Захар - 2 супени лъжици
  • Брашно - 520 гр. (+3 с.л.)
  • Прясна мая - 30 гр. (или 10 гр.суха)
  • Олио - 100 мл
  • Сол - 1/2 ч.л.

За плънката:

  • сирене/кашкавал
  • яйце

Приготвяне стъпка по стъпка:

В купа налейте 300 мл газирана вода, добавете 2 супени лъжици захар. Прибавете 30 грама жива мая, след това и 3 супени лъжици брашно. Разбъркайте до гладка смес, покрийте и оставете на топло място за 10-20 минути, докато се активира хубаво маята.

След това добавете 1/2 ч.л. сол, налейте 100 мл олио, разбъркайте и постепенно добавете пресятото брашно, като замесите тестото. Ще са ви нужни около 500-550 грама брашно. Тестото трябва да е меко, леко да лепне по ръцете. Оставете го на топло място за 15-20 минути, така че да втаса леко, след което го сложете във фурната, загрята на 50 градуса.

Междувременно пригответе плънката, като смесите сирене и разбито яйце.

След 20 минути тестото е готово. Трябва да е меко, поресто, ефирно, много е приятно да се работи с него. Разделете на парчета, според големината на мекиците, които желаете.

Разточете всяка част, сложете от плънката и затворете тестото, оформяйки полумесец, като добре прищипете краищата. Загрейте добре олио в тигана и изпържете мекичките на умерен огън, за да се изпържи хубаво тестото. Отцедете готовите мекици върху домакинска хартия и ги поднесете горещи.

Добър апетит!

© Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/18/pirozhki-kak-puh-uzhe-cherez-30-minut-bez-yaits-moloka-i-kefira/?fbclid=IwAR2sgv0CovQWLFxJ-bIek1L asks-ak-75));

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft