4 Март 2014
740344
Снимков материал: pixabay.com
Необходими съставки:
10 грама захар
щипка сол
100 мл олио
1 суха мая
1 кг брашно
Приготвяне :
Маята се разтваря в чаша хладка вода.
След това в дълбок съд се приготвя тестото. Добавете 900 гр.
брашно и вода от чашата с маята (ако тази вода е малко, добавяме само топла вода).
След това тестото добре се измества и се оставя да престои на топло за да бухне.
След като тестото е бухнало и готово, в тиган на огъня се загрява по-голямо количество олио.
От тестото се късат парчета и с ръце се оформят колкото големи искаме да са мекиците и една по една се изпържват
След това тестото добре се измества и се оставя да престои на топло за да бухне.
След като тестото е бухнало и готово, в тиган на огъня се загрява по-голямо количество олио.
От тестото се късат парчета и с ръце се оформят колкото големи искаме да са мекиците и една по една се изпържват
Загадките около пърженето на мекиците:
Капнете няколко капки ракия, за да не се пълнят много с олио. Една капачка ракия на около килограм брашно. Всичко се добавя в тестото.
Опитайте както е описана рецептата и когато приготвите тестото, поръсете половин чаена лъжичка бакпулвер и след това пържете. Ще бъдат много меки и няма да бъдат мазни. Най-важно е тестото да не бъде нито много меко нито много твърдо.
За да не загори мазнината, поставете 3-5 зърна суров боб и запържете колкото искате.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари