Тайната на улични мекици, от онези пухкавите и много, много хрупкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Тайната на улични мекици, от онези пухкавите и много, много хрупкави
136290
Снимков материал: pixabay.com
Тайната на улични мекици, от онези пухкавите и много, много хрупкави

Рецепта за улични мекици

Продукти:
около 4 ч.ч брашно
1ч.л. сол
2 с.л.

захар
1 с.л. суха мая
2 и 1/2 ч.ч топла вода

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи гъсто тесто.

Ако ви се струва, че тестото е доста рядко, добавете още около половин чаша брашно. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.

На сутринта се изважда от хладилника, като тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти и да е в шупли.
Тайната е, че тестото става доста лепкаво, но това да не ви притеснява, това е тайната.

Мекиците се пържат в силно загрята мазнина, в дълбок тиган. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.
Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.

Добър апетит!

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft