Обичам картофите под всякаква форма: картофено пюре, пържени или печени. Разбира се, имам широк арсенал от рецепти за готвене на този зеленчук. Напоследък фаворитите са ми ароматните хрупкави картофи в тиган . Разказвам ви как да си ги приготвите вкусно като от ресторант и каква е основната тайна на това ястие.
Това, което най-много ми харесва, е, че приготвянето на картофите с чесънче изисква минимум съставки и време. Те са идеални за тези, които искат да прибавят вкусна гарнитура след тежък работен ден. Въпреки че често това ястие се хапва и самостоятелно
Състав
Картофи 3 бр.
Сол на вкус
Слънчогледово олио 40 мл
Масло 100 g
Чесън 4 скилидки
Розмаринна вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Пилешки бульон 200 мл
Подготовка
Обелете картофите и ги нарежете на дебели пръстени. Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте.
Загрейте растителното масло и половината масло в тиган. Подредете картофите и ги запържете от двете страни до златисто кафяво
Поставете скилидките чесън и останалото масло в тигана, поръсете с розмарин и добавете пилешкия бульон
Изпратете ястието във фурната за 30 минути на 200 ° C. Гарнирайте с розмарин преди сервиране.
Никога не прескачайте стъпката на печене на хрупкавите картофки. Пилешкият бульон ще се абсорбира и ще направи ястието невероятно вкусно. Няколко пъти дори експериментирах със зеленчуков и гъбен бульон - оказа се страхотно!