Често ли се налага да се сблъскате с избор: да си нацапате ръцете в кухнята или да се откажете да готвите? Когато наистина искате да запазите маникюра си, който току що сте направили и в същото време да нахраните семейството си с вкусни сладкиши, находчивостта на домакините е несравнима.
Винаги има изход. Можете да си купите сладкиши от най-близката пекарна, но е много по-интересно да научите тайната на чистите ръце след месене на тесто.
Как да месите тесто
Пухкавите кифлички, хубава пица или сладките кейкове могат да се пекат, знаейки една универсална рецепта за тесто. Най-приятното е, че тестото няма да залепва към ръцете ви, защото омесването ще бъде по много необичаен начин.
Редакторите ни с удоволствие ще ви разкажат как бързо да си го направите. Благодарение на оригиналната технология за месене на тесто, вие ще искате да поглезите роднините си все по-често с вкусни сладкиши.
СЪСТАВКИ
550 g брашно
150 мл топло мляко
150 ml топла вода
1 яйце
7 g суха мая
4 супени лъжиц растително масло
3 супени лъжици захар
1 ч. Л сол
ПОДГОТОВКА
Смесете топлото мляко и водата. Температурата трябва да е 40 градуса, за да може маята да се разтвори хубаво.
В отделен съд, смесете брашното, солта, захарта и маята. Ако месите тестото за сладки кифлички, можете да добавите ванилия
В издръжлива найлонова торбичка излейте сухите съставки, изсипете растително масло и млечната смес. Важно е да освободите целия въздух от торбата и да го завържете добре.
Замесете тестото, завъртайки торбата в кръг, за около 10 минути до гладкост.
Когато тестото се замеси, разхлабете възела на торбата, така че да не се пръсне по време на втасването. Поставете тестото във фурната с включено осветление за един час. Извадете тестото от торбичката и леко я поръсете с брашно. Замесете тестото с ръце.
Ето как да месите тестото, за да поддържате ръцете си чисти и маникюра в безопасност. Тестото е подходящо както за сладкиши, така и за солени изделия. Можете спокойно да направите домашно приготвена пица с основата на това универсално тесто, като най-важното е да я направите на тънък слой.
Кажете ни в коментарите, ако ви харесва този начин на месене на тесто. И споделете рецептата с приятелите си в социалните мрежи.