Лили Иванова притежава уникална за възрастта си фигура . Примата на българската музика поддържа невероятните 46 килограма от 30-тина години и не е мръднала нито грам! Естествено, всичко е не само природа, а и на голяма доза усилия от нейна страна.
От поне две десетилетия се носят легенди за нейните спартански режими на хранене и за манията ѝ да се тегли на кантара у дома поне по 20 пъти в деня.
Близки до естрадната звезда разкриват, че последното ѝ увлечение са турските и арабските деликатеси . Разбира се, в менюто на Вечната Амбър не присъствали кебапи, шишове, дюнери и други мазни вкуснотии, а само здравословни специалитети като булгур, хумус, леблебия и подобни храни.
От всичко това Иванова най си харесвала булгура, приготвен по най-различни начини. Това е зърнена храна, която се прави от различни сортове твърда пшеница чрез попарване, изсушаване и натрошаване. Булгурът се използва широко в средиземноморската, близкоизточната и индийската кухня, а в миналото е бил основна храна и на българите, които са го приготвяли варен с различни подправки.
Освен това зърнената храна няма никакъв холестерол, съдържа минимални мазнини, но доста калий и натрий, както и белтъчини и витамини. Освен него певицата обичала да похапва и ястия от нахут, който също е богат на редица ценни вещества. Турските гозби тя поръчвала от един от най-известните ресторанти в София, където вече добре познавали вкусовете ѝ.
„Вярно е, че се лишавам, но това е моят избор. Никога не се оплаквам, не правя от това трагедия. Всъщност човек винаги трябва да се лишава от нещо в името на друго. Не ям тестени изделия, захар и сол. Месо не хапвам от 1998 г., но не защото съм вегетарианка, а защото не знам какво точно ми предлагат в магазина. Открила съм за себе си, че не пълнея от сирене и ям много сирене, само че изкиснато. Често си позволявам шоколад и мед, защото ми трябва енергия за сцената“, коментира неотдавна в свое интервю Иванова.