ТАЙНАТА съставка, която кара тестото да прелее от купата - няма да имате провал:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
ТАЙНАТА съставка, която кара тестото да прелее от купата - няма да имате провал:
5433
Снимков материал: pixabay.com
ТАЙНАТА съставка, която кара тестото да прелее от купата - няма да имате провал:

Може би сте изкусна домакиня и имате опит с брашното и тестото, а може би просто започвате да научавате нови трикове и да опознавате красотата на месенето и оформянето на домашно приготвени печива.

Омесването на перфектен хляб, кифлички, милинки и различни други тестени изделия изисква време и опит, за да можете да разпознаете качеството на брашното или да оцените мекотата на тестото, така че ако сте начинаещ, не трябва веднага да сте разочаровани след първия провал.

Опитните пекари обаче имат няколко трика, които използват, за да гарантират, че тестото никога няма да „спадне“ и винаги ще втаса перфектно. Те знаят в кой момент трябва да се добави ключовата съставка и в какъв ред се добавят всички останали съставки.

съставки тесто

Всъщност, когато замесите тестото няколко пъти, ще разберете, че месенето никак не е сложно и винаги ще успявате, ако спазвате някои основни правила . Ето най-добрите съвети за приготвяне на тесто , които трябва да следвате, за да направите тестото ви да изглежда като от най-добрите ресторанти:

месене тесто

Преди да замесите тестото, извадете маслото и яйцата от хладилника и ги оставете за малко на стайна температура. Ако ги извадите направо от хладилника и ги сложите студени в тестото, те ще попречат на маята да втаса и всичко от това тесто ще е твърдо и жилаво.

Не прекалявайте с количеството бакпулвер или мая, защото има възможност тестото да втаса прекалено много и изделието от него да се напука. Бакпулверът обикновено се добавя преди края на месенето, а тестото веднага се слага да се пече.

втасало тесто

Винаги печете тестото в предварително загрята фурна, защото всички теста, които съдържат бакпулвер или мая, просто "изглеждат така". Изчакайте 10 до 15 минути фурната да достигне желаната температура и след това поставете тестото да се пече.

ЗЛАТЕН СЪВЕТ: Във всяко тесто сложете по една супена лъжица ябълчена киселина ( ябълков оцет ). Здравословно е, тестото втасва по-добре, а освен това има страхотен вкус. По време на печенето ябълчната киселина се изпарява, така че не се притеснявайте, че ще запази някаква миризма. Напротив, всички вкусотии от него ще миришат още по-добре.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft