Тайната съставка на ултра тънки палачинки без да се късат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната съставка на ултра тънки палачинки без да се късат
Тайната съставка на ултра тънки палачинки без да се късат
13815
Тайната съставка на ултра тънки палачинки без да се късат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред рецептите за палачинки е лесно да се загубите- има толкова много, че да се чуди човек коя точно да избере. 

Днес имаме един интересен начин да си направите най- тънките палачинки,за които се изисква не само брашно, но също така и нишесте. Няма значение какво нишесте сте открили в шкафа, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички ви.

 

Необходими съставки:

вода 600 ml

мляко 600 ml

Пшенично брашно 1,5 чаена чаша

нишесте 1,5 чаена чаша

яйца 4 бр.

сол 1 ч.л.

масло 3 супени лъжици

захар 3 супени лъжици

ванилия 1-2 пакетчета

 

Приготвяне:

С миксер или на ръка разбъркайте яйцата, постепенно добавете захарта, солта и ванилията. Продължавайте да разбивате, изсипете млякото и водата, изсипете брашното и нишестето на порции.
Разтопете маслото на водна баня, добавете към палачинката, разбъркайте добре.

Оставете тестото в продължение на 30 минути

Палачинките са много тънки, но не се късат. Сервирайте ги с мед, конфитюр, особено добре се комбинират със сладко от ягоди . 

Запазете рецептата, ако ви е харесала и я споделете с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft