Така беше преди: вижте опаковката, прочетете съставките - всичко е черно на бяло . Сега тези малки букви не се четат дори от човек с остро зрение.
Тези, които отговарят на строгите изисквания и не причиняват алергии? Винаги съм мечтала за това.
Не толкова отдавна, купувайки една популярна и любима храна, забелязах необичайни знаци на опаковката. Продавачът и не можа ясно да ми обясни какво означават. Трябваше да търся информация. Споделям резултатите с вас .
Знакът U
Това е специална маркировка , която се намира на много пакети и също така потвърждава високото качество на продукцията и оригиналността на продукта. Защо на много продукти, изобщо го няма-Целият въпрос е, че производителите, на които е позволено да използват такива маркировки, преминават задълбочена проверка .
Висококачествени суровини - основното изискване. Производствената линия е изчистена. Целта на подобно прочистване не е нищо друго освен изключване на добавъчни, допълнителни съставки, имитиращи продукта (както например в чипса, където всъщност лентичките не са от картофи, а от нишесте и бог знае от какво друго). Продуктите с такъв знак винаги са полезни.
Така че, нека да разгледаме подробностите. Според етикета всички продукти са разделени на 3 групи .
- Месни.
- Млечни.
- "Неутрални".
Буквата U на продуктите от първите две групи не е синоним на хипоалергенност. Днес вече има десетки организации, специализирани в производството, както и сертифициране на продукти с такива букви. Най-разпространеният знак е U. Проверете опаковката на Nestle и Coca-Cola, Heinz или Jim Beam. Но допълнителните знаци показват точно групата продукти.
- OU - "неутрални" продукти, без месо и мляко.
- OU-F - продукти с рибни съставки.
- OU-D - млечни продукти.
- OU-M (OU-Glatt) - продукти, съдържащи месо или месни съставки.
И никоя компания няма право да прилага такава маркировка без подходящо разрешение! Ако го направи, цялата производствена линия може да бъде глобена или дори да бъде затворена. Огромни глоби и погрешна репутация.
Защо е необходим този етикет
Това е от жизненоважно значение за всички, които са алергични към месо или мляко. Такива хора просто търсят етикета "неутрален" на опаковката, купуват продукта и го използват здравословно. Това са препоръки към тези, които са на диети, а също и спортуват, или просто искат да купят храни от най-високо качество.
Разказват ни много за е-добавките , натриев глутамат и други добавки, но толкова малко се казва за маркировки, които помагат да избере най-доброто. За вас, вашето семейство, приятели и познати да ядете само най-доброто, споделяйте информация на страницата си и ни кажете как разпознавате качествени продукти