Тайният трик на главния готвач: Ето как да отделите жълтъка от белтъка от много яйца едновременно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тайният трик на главния готвач: Ето как да отделите жълтъка от белтъка от много яйца едновременно!
10311
Снимков материал: pixabay.com
Тайният трик на главния готвач: Ето как да отделите жълтъка от белтъка от много яйца едновременно!

Има редица съвети как успешно да отделите жълтъка от белтъка . Този често срещан кухненски проблем може да се реши със специални уреди или… обикновена скара от фурната. Главен готвач сподели хитър съвет в Instagram.

Много рецепти, предимно, но не само за десерти, изискват да отделите жълтъците от белтъците. Кулинарните ентусиасти имат много начини да изпълнят тази процедура. Някои го правят на ръка, други използват уреди, които всеки има в кухнята си. Джефри Майкъл Димитровскис, който споделя своите рецепти в Instagram, показа как успява да се справи с тази задача. Трикът му е особено полезен, ако трябва да разделите много белтъци и жълтъци.

Как да отделим жълтъка от белтъка?

отделяне жълтък и белтък

Най-често срещаният начин за отделяне на жълтъка от белтъка е да се счупи черупката и след това да се прелива съдържанието от едната страна на черупката в другата, докато целият белтък се стече в купата. Това е доста досаден процес. Освен това много лесно може да завърши с провал. Всичко, което трябва да направите, е да мръднете леко ръката си и жълтъкът ще падне в купата с белтъка или ще се разлее. Най-популярният метод за справяне с разделянето на двете части на яйцето е методът с пластмасова бутилка. Просто стиснете бутилката и я поставете върху счупеното в купата яйце. Когато налягането в бутилката намалее, след като отпуснете бутилката, жълтъкът ще бъде засмукан вътре.

Като алтернатива можете да отделите жълтъка с пръсти, натрити с чесън или да излеете яйцето през кухненска фуния. Всички тези трикове са ефективни, но ще ви отнеме много време, ако трябва да отделите много яйца. Така че си струва да знаете как да отделите жълтъка от белтъка по метод, който ще ви позволи бързо да се справите дори с голямо количество яйца!

Какво да правите, когато трябва да отделите много жълтъци?

Джефри Майкъл Димитровски има акаунт в Instagram, където споделя снимки от своите опити в печенето и кухнята. Една от тях е свързана с ефективното разделяне на жълтъци и белтъци, когато има голям брой яйца едновременно. Неговият трик ще изисква използването на решетка за фурна и 2 големи купи.

Поставете решетката на фурната върху една от купите.

Внимателно чукнете яйцата върху решетката над купата. Белтъците ще се отцедят в купата, а жълтъците ще останат на скарата.

След като сте разбили всички яйца и белтъците са в купата, наклонете решетката, така че жълтъците да се излеят в друга купа, приготвена по-рано.

По-долу може да видите нагледно как става този трик в приложеното видео:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft