Така баба ми правеше питката за Бъдни вечер и винаги ѝ се получаваше разкошна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така баба ми правеше питката за Бъдни вечер и винаги ѝ се получаваше разкошна
Така баба ми правеше питката за Бъдни вечер и винаги ѝ се получаваше разкошна
101708
Така баба ми правеше питката за Бъдни вечер и винаги ѝ се получаваше разкошна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецепта за вкусна содена ппитка за Бъдни вечер

Продукти:

• 500 гр. брашно;

• 350 мл топла газирана вода;

• 5 с.л.

олио;

• 2 с.л. захар;

• 1 с.л. оцет;

• 3 с.л. лимонов сок;

• 1 ч.л. сода бикарбонат.

Начин на приготвяне:

Започнете с пресяването на брашното, което всъщност е най-важната стъпка. Нужно е да излезе въздуха от него, така че накрая питката да е пухкава и мекичка. В центъра му направете кладенче, а в него изсипете всички съставки от списъка.

Започнете да месите, докато не се получи меко тесто, което не залепва по ръцете. Когато това стане, покрийте с кърпа и го оставете да втасва за около 30 минути на топло място. Важно е да споменем, че газираната вода трябва леко да я затоплите, преди да я прибавите към брашното и останалите продукти.

Най-бързата, лесна и вкусна питка! Можете да си оставите малка част от тестото, с която да направите фигурите върху питката. Пригответе си тавичка с хартия за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса и сложете погачата да се пече. Обикновено отнема около 30 – 40 минути, докато се получи златиста коричка отвън. Накрая покрийте с навлажнена кърпа, така че да омекне и да стане идеално хрупкава и апетитна.

Желаем ви добро настроение и кулинарно вдъхновение!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft