Тези сочни кюфтета са приготвени не от кайма, а от нещо, което всеки много обича - кренвирши ! Носят името Студентски кюфтета , просто защото навремето кренвиршите бяха най-достъпната храна за студентите, които живееха на общежитие и не можеха да си позволят да се хранят по ресторанти. Всъщност това е толкова интересна и необичайна рецепта, че си заслужава да я опитате поне от любопитство!
Ще ви изненадат приятно - Студентски кюфтета от кренвирши :
Студентски кюфтета
Продукти:
4 кренвирша
2 яйца
4 супени лъжици брашно
200 г настърган кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана
200 г неподсладен корнфлейкс
Приготвяне:
Нарежете кренвиршите на ситно, добавете настърган кашкавал (или сирене), заквасена сметана, брашно и черен пипер. Ако кренвиршите са солени, може да не добавяте сол. Разбъркайте всичко добре.
Счукайте корнфлейкса. Не забравяйте, че не трябва да е сладък. Сега оформете малки кюфтета от сместа, оваляйте ги първо в брашно, след това в яйце и след това - в люспички корнфлейкс.
Изпържете в загрят тиган до златисто.