Така ги правят в закусвалнята на ъгъла - най-фантастичните пълнени чушчици на фурна! Сега гощавам...
13 Август 2016
34421
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пълнени чушки - сигурно няма човек, който да не ги обича. Днес ви предлагаме да ги приготвите печени с ароматен сос - незабравимо вкусни са! Днес, "вкусен " Ви предлага да се готви това ястие с ориз и месо във фурната.Продукти:
1 кг свинско месо
12 месести чушки
2 моркова
2 глави лук
180 гр.
ориз
1 ч.л. микс от подправки за кайма
3 скилидки чесън
1 с.л. доматено пюре
4 с.л. сметана
1 връзка магданоз
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Смелете месото през месомелачка. Обелете единия морков и го настържете на едро ренде. Ситно нарежете едната глава лук. Ориза измийте и сварете до полуготовност в леко подсолена вода. Смесете го с месото и зеленчуците. Прибавете подправките, черен пипер и сол на вкус. Омесете плънката.
- Почистете чушките от семената и ги напълнете с горната смес.
- Поставете чушките в дълбока форма за печене. Ако не се събират, може да ги приберете в пликове и да ги замразите.
- Пригответе соса: първо почистете останалия лук и нарежете на четвъртинки, а после на пръстени. Запържете в олио, докато стане прозрачен. На едро ренде настържете моркова и го добавете в тигана. Веднага след като започне променя цвета си, добавете доматеното пюре. По-късно, добавете счукан чесън и сметаната, разбъркайте, добавете сол и черен пипер на вкус. Задушете 5. След още една минута прибавете вода и оставете за 5 минути.
- Залейте със соса чушките и ги пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари