Някои ястия жените предпочитат да не готвят поради простата причина, че ще загубят много време. Вторият вариант е, че ястието се състои от голям брой съставки. А времето не стига на никой и всички се стремим към простичкото и вкусното
Рибата е много полезен продукт, който може да се приготви по напълно необичаен начин и невероятно много да се хареса на цялото семейство. Чувал ли си някога за риба по еврейски ? Ако не, сега е времето да опитате тази рецепта. В допълнение към минималния брой съставки, времето за приготвянето й е съвсем малко.
Съставките
пъстърва 2 бр.
масло 50 грама
чесън 5 скилидки
каперси 25 грама
бял пипер на вкус
Слънчогледово масло на вкус
лимон 1 бр.
магданоз 1стрък
Подготовка
Изплакнете рибата и изсушете с хартиени кърпи. Магданозът и лимонът също се измиват
Предварително загрейте тиганът с растително масло, поставете рибата в него. Той трябва да е до средата пълен с мазнина. Изпържете 5 минути от едната страна, след това обърнете рибата на другата страна.
Чесънът фино счукайте, сложете 50 грама масло в тигана и запържете до златисто кафяво. След това добавете каперси, сол и черен пипер на вкус.
Рибата, изпържена от двете страни, се поставя в тавичка и се полива с маслото от чесън и каперси.
От това ястие цялото семейство ще се изненада приятно. Ето защо не пропускайте да му подсигурите тази възможност. Сигурни сме, че съпругът ви ще ви помоли да му го приготвите отново и отново. Можете да добавите и един млад картоф във фурната до рибата. Опитайте тази рецепта вместо обикновената пържена риба и ще бъдете доволни. Споделете статията с приятелите си!