Редакторите ни многократно защитават правата на зеленчуците в ежедневното меню, доказвайки, че вкусът на тези продукти е абсолютно свеж и до голяма степен зависи от правилния метод на приготвяне .
Но говоренето е едно, а доказването на практика е съвсем различно! Затова бързаме да споделим с вас една проста рецепта за невероятно сочни печени моркови с кашкавалче . Това многофункционално ястие може лесно да се превърне в гарнитура към месото или рибата, лека закуска, докато гледате любимите си серии или пък вариант дори за празничната трапеза.
Съставки
моркови 3 бр.
кашкавал 50 g
Чесън на прах 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Магданоз
кисело мляко 2 с.л.
Лимонов сок 1 супена лъжица
Приготвяне:
Обелете и нарежете морковите на дълги ленти с еднаква дебелина. Настържете кашкавалът на ситно ренде и нарежете магданоза.
Сложете зеленчука в купа, добавете сол, черен пипер, чесън на прах, настъргания кашкавал и слънчогледово масло. Разбъркайте добре и добавете магданоз.
Поставете морковите върху хартия за печене, оставяйки място между филийките от зеленчука. Печете ястието за 30–35 минути на 200 градуса, като от време на време обръщате морковите.
За сосът ще ви е необходимо натурално кисело мляко, лимонов сок, сол и черен пипер по желание.
Веднага щом морковените пръчици станат златисти, предястието е готово! Можете да сервирате ястието горещо заедно с натурален домашен сос. С такава здравословна закуска определено ще пазите талията си тънка и ще преоткриете вкуса на моркови по нов начин. Добър апетит!