Препоръчваме ви да тествате тази нова рецепта за тиквички. Този път опитайте да направите вкусни сандвичи от тях. Те ще украсят всяка маса и ще донесат много удоволствие по време на вечеря през работните дни.
Това е отлична алтернатива на традиционните пържени тиквички с чесън и кисело мляко. Просто трябва да приготвите съставките, да ги изпратите във фурната и там тя сама ще направи всичко. Ако нямате галета, можете да използвате корнфлекс
съставки
кашкавал 200 g
Пшенично брашно 70 g
галета 1 стек
пармезан 200 g
Яйце 2 броя
вода 1 ч. Л
Провансалски билки на вкус
Чесън на прах на вкус
червен пипер на вкус
сол на вкус
тиквички 3 броя
подготовка
Измийте тиквичките, изрежете стъблата, изсушете зеленчуците и ги нарежете на надлъжни резени (приблизително 0.5 см ширина).
Поставете парчетата в гевгир, поръсете ги със сол и оставете за 20 минути, за да се отървете от излишната течност.
Изцеждайте всяка част с хартиена кърпа, поръсете филийките с провансалски билки.
2 филийки кашкавал и тиквичка отново.
Разбийте яйцето с вода в дълбока купа, изсипете брашното и галетата и настърган пармезан, червен пипер и чесън в различни купички
сандвичите от тиквички оваляйте в брашно, след това в смес от яйцата и галетата. Поставете в тавата за печене и изпратете във фурната, загрята до 170 градуса за 25-30 минути.
Предястието се оказва невъзможно ароматно и апетитно. Златната коричка винаги привлича вниманието на гостите, а невероятната комбинация от съставки завладява толкова много, че на масата никога не се задържа за дълго време това ястие.
Уверете се, че споделихте находката с приятелите си, те ще ви бъдат благодарни.