За печене във фурната обикновено се използва хартия за печене, но този метод на готвене рядко се използва в тигана. Но ако използваме хартия за печене за пържене на пиле , тогава получаваме изцяло нов вкус. Японските готвачи обичат да готвят по подобен начин: хартията предотвратява насищането на пилето с олио и мазнини, предотвратява изгарянето му и в същото време запазва целия сок вътре в месото. Както виждате, има солидни плюсове на това пържено пиле в хартия .
В хартия се приготвя най-добрите пилешки гърди . Приготвянето не се различава от обичайното – нарежете и начукайте месото на тънко.
Следващата стъпка се прави по по-различен начин, отколкото ако просто пържим гърдите в тиган. Подправките и солта ще сложим не върху самото пиле, а върху хартията за печене. Намажете я леко със зехтин, поръсете с любимите подправки и оваляйте гърдите в подправките върху хартията.
Сега остава да го изпържите. Загрейте тигана на среден огън и поставете пилешките гърди, заедно с хартията, върху сухата повърхност на тигана. Няма нужда да се страхувате от изгаряния, температурата на тигана не е достатъчна, за да започне да гори хартията.
Печете от двете страни по 3-5 минути, в зависимост от дебелината на гърдите, след което сервирайте.
Да ви е сладко!