Така се прави идеалното тесто за пица като в ресторанта: тънко и меко в средата, хрупкаво по краищата.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така се прави идеалното тесто за пица като в ресторанта: тънко и меко в средата, хрупкаво по краищата.
Така се прави идеалното тесто за пица като в ресторанта: тънко и меко в средата, хрупкаво по...
54047
Така се прави идеалното тесто за пица като в ресторанта: тънко и меко в средата, хрупкаво по краищата.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурни сме, че няма човек, който да не обича добре приготвената пица . Но тайната й обикновено се крие в тестото.

В домашни условия е много трудно да си направим пица като тази в ресторанта. Нищо чудно, че повечето пицарии държат  рецептата за тестото си в най-строга тайна. Днес ще се опитаме да ви разкрием тайната на най-вкусното тесто за пица, на което би завидял и най-реномираният италиански ресторант! Тънко и мекичко по средата, хрупкаво и препечено по краищата.

Подобен резултат се получава само, ако тестото се омеси с прясна мая и мляко. Така че, пригответе  любимата си плънка  и повече тавички за пица!

Съставки:

200 мл прясно мляко

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. захар

10 гр. мая

2 с.л. зехтин

300 гр.пшенично брашно

150 гр. шунка

1 домат

150 гр. кашкавал

доматен сос - на вкус

Приготвяне:

  1. Добавете захарта и солта към топлото мляко, разтворете маята, изсипете зехтина и разбъркайте.
  2. Изсипете пресятото брашно на части в течната смес и омесете меко тесто. Поставете го в купа и покрийте с кърпа, след това го сложете на топло място около 30 минути, за да втаса.
  3. Поръсете повърхността на масата с брашно и разточете тестото на тънък слой. Намажете пицата с доматен сос, поръсете с тънко нарязана шунка и доматени пръстени, а най-отгоре - с настърган кашкавал. Може да добавите цели маслини, прясна чушка и други продукти по желание.
  4. Пъхнете пицата във фурна, предварително загрята на 190 градуса, и печете 15 минути. Готово!
За тестото с мая всяка плънка е подходяща. С такава основа дори обикновената Маргарита с домашна моцарела ще се получи с отличен резултат!
Опитайте и споделете рецептата с приятелите си!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft