Така се прави мачкана баница - пухкава, пълна със сирене и не съхне като другите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така се прави мачкана баница - пухкава, пълна със сирене и не съхне като другите
Така се прави мачкана баница - пухкава, пълна със сирене и не съхне като другите
53366
Така се прави мачкана баница - пухкава, пълна със сирене и не съхне като другите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно знаете да правите поне 3 вида баници. Днес, обаче, ще ви научим как се прави мачкана баница - рецептата, с която ще оберете овациите вкъщи.

Получава се мекичка, пухкава, пълна със сирене.

Мачкана баница

Продукти:

1 пакет фини кори за баница

6 яйца

300 г сирене

150 мл олио

250 мл газирана вода

1 бакпулвер

мачкана баница

Приготвяне:

Направете плънката - разбийте яйцата с бакпулвера и след това прибавете останалите продукти. Разбъркайте сместа хубаво. Като вземате една по една корите, леко ги мачкайте като топка и ги подреждайте една до друга в леко намаслена тава. Когато запълнят един ред, залейте корите с половината от яйчената смес, като внимавате да са добре напоени. След това направете втори ред топки и отново залейте с яйчената смес. Изпечете оформената баница в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом се зачерви хубаво, обърнете тавата върху 3 купички, за да запази обема си, а и така ще изтече излишната мазнина. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft