Печенето на блатове за торта си е истинско изкуство - това знае всяка домакиня, която е преживявала разочарованието, блатът да спадне веднага след изваждането от фурната. Затова днес сме помислили за вас: тази рецепта за шоколадов блат ще се хареса на всеки, който я изпробва. Идеален е за приготвянето на всички видове шоколадови торти , като например прочутата Прага или торта Шварцвалд . Приготвянето на този блат е по силите дори на начинаеща домакиня.
ПЕРФЕКТНИЯТ ШОКОЛАДОВ БЛАТ
Продукти
- 5 пилешки яйца
- 150 гр. захар
- 80 гр.пшенично брашно
- 50 гр. какао на прах
- 30 гр. царевично нишесте
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете нишестето и какаото. Объркайте всичко добре. Разбийте яйцата в друг съд и добавете захарта. Разбийте с миксер на гъста пяна. След това, на три или четири порции, добавете сухата смес, като внимателно разбърквате тестото отдолу-нагоре (за да не спадне обемът). Покрийте дъното на форма с пръстен с намазнена хартия за печене. Изсипете тестото в нея и я поставете във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете 50 минути. Охладете напълно готовия блат, преди да го извадите от формата. Завийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилника за 2 часа.