Така се прави най-пухкавият шоколадов блат: супер вкусен и не спада при печенето

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така се прави най-пухкавият шоколадов блат: супер вкусен и не спада при печенето
Така се прави най-пухкавият шоколадов блат: супер вкусен и не спада при печенето
81938
Така се прави най-пухкавият шоколадов блат: супер вкусен и не спада при печенето
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето на блатове за торта си е истинско изкуство - това знае всяка домакиня, която е преживявала разочарованието, блатът да спадне веднага след изваждането от фурната. Затова днес сме помислили за вас: тази рецепта за шоколадов блат ще се хареса на всеки, който я изпробва. Идеален е за приготвянето на всички видове шоколадови торти , като например прочутата Прага или торта Шварцвалд . Приготвянето на този блат е по силите дори на начинаеща домакиня.

Получава се нежен, пищен и много вкусен резултат. За приготвянето му е необходима форма с диаметър 21 см.

шоколадов блат

ПЕРФЕКТНИЯТ ШОКОЛАДОВ БЛАТ

Продукти

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете нишестето и какаото. Объркайте всичко добре. Разбийте яйцата в друг съд и добавете захарта. Разбийте с миксер на гъста пяна. След това, на три или четири порции, добавете сухата смес, като внимателно разбърквате тестото отдолу-нагоре (за да не спадне обемът). Покрийте дъното на форма с пръстен с намазнена хартия за печене. Изсипете тестото в нея и я поставете във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете 50 минути. Охладете напълно готовия блат, преди да го извадите от формата. Завийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилника за 2 часа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft