Така се прави прочутият козунак без месене на Катето Евро - а тази година имаше най-сладката помощничка (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така се прави прочутият козунак без месене на Катето Евро - а тази година имаше най-сладката помощничка (Снимки):
Така се прави прочутият козунак без месене на Катето Евро - а тази година имаше най-сладката...
172146
Източник: edna.bg
Така се прави прочутият козунак без месене на Катето Евро - а тази година имаше най-сладката помощничка (Снимки):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Катето Евро е всепризната кулинарка в артистичните среди и неведнъж сме виждали уменията ѝ, демонстрирани в различни предавания. По традиция за Великден актрисата приготвя своя козунак без месене , чиято рецепта спазва стриктно от години.

Ето как се прави козунакът на Катето Евро , за който всички говорят, и разказ от самата нея за празника:

Катето Евро козунак

Спомените ми за детството са свързани предимно с празниците, суетнята около тях, голямото семейство събрано на масата и ароматите от гозбите.

Великден е най-любимият ми празник, защото е свързан с пролетта,ходенето на църква и козунаците, които баба и майка подготвяха много старателно.

Още в четвъртък, преди разпети петък много рано сутринта започваше ритуала - месене на козунаци.

Домът ни ухаеше божествено и никога,ама никога не мога да забравя този аромат на щастие и радост!

Обещах си,че щом порасна и аз ще приготвям чудните козунаци и ще радвам своето семейство. Така и направих!

Ще дам рецептата и на вас!

Тази рецепта е изпитана в годините и колкото и някои хора да се изненадват, тя няма нужда от месене.

Козунакът без месене на Катето Евро

Необходими продукти:

1 кг пресято брашно

6 яйца

250 мл прясно мляко

330 г захар

80 г мая

200 мл масло и олио

1 ч.л. сол

ванилия

лимонова кора

Начин на приготвяне:

Маята се захваща в малко от топлото мляко с 2-3 лъжици захар и малко брашно. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат последователно продуктите, заедно с шупналата мая. Първо се бърка с лъжица, а след това - малко на ръка, колкото тестото да се събере на топка. Без да месите дълго, оставете тестото на топло да втасва 2 часа.

След това го оформете по желание, поставете във форма и оставете да втасва още 1 час. Печете на 180 градуса около 45 минути.

Тази година Катето имаше най-сладката помощничка - малката си внучка Катерина:

Катето Евро внучка

козунак Катето Евро

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft