Така скумрията става по-вкусна от пържената: колкото повече лук, толкова по-добре

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Така скумрията става по-вкусна от пържената: колкото повече лук, толкова по-добре
Така скумрията става по-вкусна от пържената: колкото повече лук, толкова по-добре
15708
Така скумрията става по-вкусна от пържената: колкото повече лук, толкова по-добре
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора не обичат скумрията заради миризмата. Е, ако я опитате приготвена така, постоянно ще си я приготвяте вкъщи! Ето я и нея - скумрия с лук на фурна :скумрия с лук

Печена скумрия с лук

Продукти:

Прясна скумрия - 1 кг (три риби)

Лук - колкото повече, толкова по-добре (в случая пет големи глави)

Майонеза

Кетчуп

Подправки за риба

Приготвяне:

Почистете рибата и я нарежете на парчета. Обелете лука и го нарежете на полумесеци.

Поставете рибата в съд, добавете 4-5 супени лъжици майонеза и 4-5 супени лъжици кетчуп, подправки на вкус, объркайте. След това сложете върху тавичката лист хартия за печене, леко намажете с олио. Отгоре изсипете рибата и между парчетата пъхайте полумесеци от лука. Пъхнете всичко във фурната, загрята на 180 градуса. Печете около 30 минути. Ориентирайте се по лука - щом стане мек и сочен - ястието е готово!

Бон апети!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft