Тази баница няма нищо общо с традиционните, които знаем, но определено ще спечели сърцето ви още от първата си хапка поради неустоимия й вкус.
Рецептата е на Роси Стефанова и тешихме да ви я споделим, защото определено си заслужава да пробвате тази вкусотия.
Необходими продукти:
200 гр. гъби,
2 бр.
500 гр. броколи,
1 стрък зелен лук,
4 яйца,
150 гр. сирене,
150 гр. кашкавал
250 мл. сметана за готвене.
В тиган с масло се запържват гъбите и лука, броколито се бланшира във вряла и подсолена вода за 5 мин., изважда се и се залива веднага със студена вода, изцежда се. Тиквичките се настъргват, посоляват се и се отцеждат от излишната вода. В купа се разбиват яйцата, добавят се сиренето, кашкавала и сметаната. В подходяща форма с х-я за печене се слагат половината тиквички, след това броколито, залива се с малко от яйчената смес, продължаваме с гъбите и лука, отгоре останалите тиквички и накрая се залива с останалата смес от яйцата. Пече се в загрята на 220' фурна до готовност.