1 с.л.къри
1 ч.л.черен пипер млян
1 с.л.сол
100 гр.масло
300 мл. бира
200 гр.сирене топено
1/2 кг.
свински бут
1 бр.пиле
1. Обезкостява се пилето, без да му се нарушава цялостта. Това става като кокалите на пилето се избутван навътре и след това се изваждат от задната част на пилето. На първата снимка е показано обезкостеното пиле.
2. Свинския бут се прави на пържоли, овкусява се и след това се пече на скара. Оставя се да престой няколко часа в марината.
3. Гъбите се нарязват на филийки. Запържват се леко с масло и се добавя топеното сирене към тях докато се разстопи.
4. Пилето се напълва с пържолите и гъбите. Вратът и бутчетата се зашиват с клечки за зъби. Оставя се само задната дупка за пълнене.
5. Пълни се ред пържоли, ред гъби с топено сирене, докато се напълни пилето.След това се дозашива с клечки за зъби.
6. Пилето се намазва с масло и се овкусява със сол, черен пипер и къри (пожелание може и с готови подправки за печено пиле).
7. Пилето се намазва с масло и се овкусява със сол, черен пипер и къри (пожелание би могъл и с готови подправки за печено пиле). Поставя се в тава, изсипва се бирата и се пече до готовност на 200*C(около час). Докато пилето се пече се полива със соса.
рецепта: Мириян Георгиев, kulinar.bg.