Когато не ви се готви, но ви се яде нещо сочно и вкусно, вместо да поръчвате пица - направете си домашна.
Предимството е, че старият хляб ще получи много по-добър вкус и нищо няма да изхвърлите.
Трябват ви само няколко съставки, които вероятно имате в хладилника:
10-на филии (сух) хляб
100g извара
1 яйце
1 супена лъжица надробено твърдо сирене
200ml мляко
100g шунка или салам по желание
300g кашкавал по желание
Кетчуп
Риган, сол
Намажете една тава с олио или масло, разпределете парчетата хляб, така че с малки парченца да попълните всяка кухина.
В отделна купа смесете яйцата с млякото, изварата, сиренето и сол по желание. Полейте хляба.
Подредете и саламата, а кашкавалът нарежете на парчета.
Оставете половин час хляба да се накиснете в съставките, после печете на 220 градуса около 20 минути. Подправете и почерпете.