Такава запеканка спретнах след работа по рецепта на една колежка, че пръстите си облизахме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такава запеканка спретнах след работа по рецепта на една колежка, че пръстите си облизахме!
Такава запеканка спретнах след работа по рецепта на една колежка, че пръстите си облизахме!
29180
Такава запеканка спретнах след работа по рецепта на една колежка, че пръстите си облизахме!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 килограм патладжани
4 домата, нарязани на кръгчета
1 глава чесън, сварена и обелена
1 глава лук, сварена
1 стрък мащерка
1 супена лъжица бяло вино
80 грама настърган пармезан
няколко стръка пресен босилек
няколко стръка пресен розмарин
зехтин
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Пригответе йенски съд за печене и го намажете със зехтин. Измийте патладжаните, нарежете ги на филийки и подредете част от тях в съда.

Покрийте с нарязани домати.
С блендер смесете чесъна, лука, мащерката, виното и част от пармезана. Разбийте и разпределете крема върху зеленчуците. Подправете със стръкчета розмарин и босилек.

Подредете останалите патладжани, поръсете с пармезана, подправете със сол и черен пипер. Поръсете ястието с няколко капки зехтин и загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте съда с капак и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Да ви е вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft