Такава изненада направих на гостите с тези кюфтенца, че не обърнаха внимание дори на десерта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такава изненада направих на гостите с тези кюфтенца, че не обърнаха внимание дори на десерта!
Такава изненада направих на гостите с тези кюфтенца, че не обърнаха внимание дори на десерта!
14401
Такава изненада направих на гостите с тези кюфтенца, че не обърнаха внимание дори на десерта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

300 грама настърган кашкавал
200 грама натрошено меко сирене
2 разбити яйца
100 грама настърган чедър
50 грама настъргана моцарела
100 грама едро смляна галета
сол, черен пипер, кимион според вкуса
1 настъргана глава лук
1 супена лъжица брашно
олио за пържене

за соса

2 супени лъжици маскарпоне
1 скилидка чесън
2 супени лъжици кисело мляко
сол, черен пипер
сок от половин лимон

Начин на приготвяне:

В купа сложете настъргания кашкавал, мекото сирене, чедъра, моцарелата, лука и подправете със сол, черен пипер и кимион според вкуса ви. Добавете брашното и яйцето, разбъркайте и загребете една супена лъжица от сместа.
Оваляйте я в галетата и изпържете в силно сгорещена мазнина.

Отцедете и подредете кашкавалени кюфтета в чиния или плато.
Направете соса като смесите в купичка маскарпонето с пресован чесън, кисело мляко, лимонов сок, подправки и разбъркате до хомогенност. Поднесете ястието с млечния сос и се насладете на вкуса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft