Такава мусака ядох за първи път и останах изумена от вкуса й, няма нищо общо с традиционна и е в пъти по- вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такава мусака ядох за първи път и останах изумена от вкуса й, няма нищо общо с традиционна и е в пъти по- вкусна
Такава мусака ядох за първи път и останах изумена от вкуса й, няма нищо общо с традиционна и е в...
31658
Такава мусака ядох за първи път и останах изумена от вкуса й, няма нищо общо с традиционна и е в пъти по- вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази различна мусака е действително вкусно и идейно предложение

Предлагаме ви рецептата за различна мусака. Която се прави с месце, кисело зеле, картофено пюре и още нещо .

Става просто страхотна и няма човек, който да не я е харесал.

Уникална, действително уникална става тази различна мусака

 

Трябват ни 500 грама кайма, една малка кисела зелка, 500 грама картофи, една глава лук, един морков, една чашка доматен сок, щипка индийско орехче, сол на вкус.

Първо трябва да си сложим каймата в една купа. Сваряваме си картофите докато омекнат в подсолена вода. Почистваме и измиваме моркова и лука, а после ги рендосваме и ги слагаме при каймата.

Объркваме хубаво съставките, а съда го покриваме с фолио. Взимаме си зелката и я измиваме, а после я режем на ситно. Запържваме я в тиганче като непрекъснато бъркаме, за да не загори.

 

След около 15-ина минутки сваляме зелето от котлона. Към каймата си прибавяме солта на вкус, доматения сок, червен пипер, индийско орехче и мащерка. Омесваме си я наново.

Взимаме един гювеч и половината от каймата я разпределяме на дъното му. Върху нея си слагаме пърженото зеле и картофеното пюре. Така продължаваме да редим, докато продуктите ни свършат.

В тигана пък си наливаме половин чаша вода и се разклаща, докато водата обере добре мазнината. С този сос си поливаме ястието в гювеча и го покриваме плътно с алуминиево фолио. Похлупваме и с капака на гювеча.

Пъхаме вкусотията във фурната, където оставяме да се пече за около час и половина на умерена температура. После си махаме фолиото и запичаме още малко, но вече на изключена фурна. Става просто превъзходно ястие.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft