Домакинствата наричат тази торта "Баунти" . Всъщност има прилики с известното сладко: кокосов пълнеж и много шоколад. Но уверявам ви, става още по -вкусно! Вероятно защото десертът се прави с любов у дома?
Баунти тортата с кокосови стърготини е чудесен повод да се съберете с цялото семейство на чаша чай. Поради деликатната си и ефирна текстура десертът няма да има шанс да остане за втори ден. Яжте веднага! Споделям с вас рецепта за една от любимите ми торти .
Съставки
Масло 225 гр
Захар 175 гр
Яйце 2 бр.
Бакпулвер 2 ч.ч
Пшенично брашно 100 гр
Какао на прах 3 ч.ч
Мляко 290 мл
Грис 50 гр
Кокосови стърготини 100 гр
Лимон 0,5 бр.
Крем 80 мл
Черен шоколад 100 гр
Подготовка
Намачкайте мекото масло със 100 г захар. Разбийте яйцата до пухкавост с миксер. След това добавете сместа от масло и захар и разбийте до гладкост
Пресейте брашното с бакпулвера и какаото към сместа от масло и яйца. Омесете тестото, добавяйки 40 мл мляко. Това ще бъде консистенцията на гъста заквасена сметана
Разпределете равномерно тестото в тава, застлана с хартия за печене. Изпратете формата във фурната при 180 ° C за 25 минути. Проверете готовността с дървено шишче
Докато блата се охлажда, пригответе крема. Комбинирайте останалото мляко и захарта в тенджера и оставете съставките да заврят, като разбърквате от време на време.
Докато продължавате да разбърквате, добавете гриса. Варете на тих огън, докато грисът е готов - трябва да се сгъсти. След това свалете от огъня и оставете сместа да се охлади
Към охладения грис добавете 100 г меко масло и разбийте с миксер до гладкост.
Добавете кората, лимоновия сок и кокосовия орех към сметаната, разбъркайте съставките
Намажете горната част на тортата с кокосов крем и поставете в хладилник за 1 час.
За да направите шоколадов пълнеж, комбинирайте тежка сметана с парчета тъмен шоколад в тенджера. Докато загрявате, разбъркайте пълнежа до гладкост.
Покрийте тортата с пълнежа и я изпратете в хладилника за още час, за да стегне.
Шоколадовата торта Bounty ще се превърне във вашия любим десерт . Въпреки многослойния характер на лакомството, изобщо не е трудно да го приготвите. Освен това ще бъде много по -трудно да изчакате тортата докато стегне в хладилника! Добър апетит!