Спомняте ли си как като малки обожавахме кренвирши и се редяхме в столовете в училище за тази вкусна закуска, а днес все по- рядко може да бъде намерена. Днес ще ви предложим една рецепта, която сме сигурни, че много ще ви допадне, защото е крайно нетрадиционна и практична- може да я приготвите за из път, за закуска на децата или пък за вечеря. Комбинацията от месо и тесто е изключително успешна тук. Освен това може и трябва да се подобри, затова ще ви предоставим един нов прочит на традиционната рецепта и сме сигурни, че ще ви допадне.
Предлагаме ви да опитате рецептата за кренвирш в картофено пюре - не много популярен вариант на класическо ястие. Много хора харесват този вариант дори повече от "традиционния" благодарение на деликатната текстура на картофеното тесто. Направете и споделете с нас своята експертна оценка!
съставки
картофи 1 кг
Яйце 2 броя
Пшенично брашно 200 g
грис 90 g
масло 25 g
кренвирши 10 бр.
сусам 1 супена лъжица
сол на вкус
Подготовка
Измийте и обелете картофите, нарязани на големи парчета. Напълнете с вода тенджерата, посолете и сварете.
Разделете тестото на 10 равни части. Разтегнете всяка в ръката си, като й придавате овална форма и поставете кренвирша в центъра. Запържете кренвиршката и оставете върховете на колбасите непокрити.
Покрийте тавичката с листа за печене и с четка с масло намажете. Поставете рулата с малко разстояние между тях. Намажете всеки колбас с яйце, поръсете със сусам и го изпратете в предварително нагрята фурна до 200 градуса за 25-35 минути. Охладете готовите закуски и сервирайте на масата.
Този вкусен специалитет е много практичен, защото можете да го вземете на работа, в училище или в колеж като лека закуска.
Ако харесвате тази рецепта, запазете я и я споделете с приятели. Бон апетит!