Такива кренвиршки не сте яли, нов прочит на любимата рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива кренвиршки не сте яли, нов прочит на любимата рецепта
Такива кренвиршки не сте яли, нов прочит на любимата рецепта
27618
Такива кренвиршки не сте яли, нов прочит на любимата рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомняте ли си как като малки обожавахме кренвирши и се редяхме в столовете в училище за тази вкусна закуска, а днес все по- рядко може да бъде намерена. Днес ще ви предложим една рецепта, която сме сигурни, че много ще ви допадне, защото е крайно нетрадиционна и практична- може да я приготвите за из път, за закуска на децата или пък за вечеря.   Комбинацията от месо и тесто е изключително успешна тук. Освен това може и трябва да се подобри, затова ще ви предоставим един нов прочит на традиционната рецепта и сме сигурни, че ще ви допадне.

Предлагаме ви да опитате рецептата за кренвирш в картофено пюре - не много популярен вариант на класическо ястие. Много хора харесват този вариант дори повече от "традиционния" благодарение на деликатната текстура на картофеното тесто. Направете и споделете с нас своята експертна оценка!

 

съставки

картофи 1 кг

Яйце 2 броя

Пшенично брашно 200 g

грис 90 g

масло 25 g

кренвирши 10 бр.

сусам 1 супена лъжица

сол на вкус

 

Подготовка

Измийте и обелете картофите, нарязани на големи парчета. Напълнете с вода тенджерата, посолете и сварете.

Изцедете, изсипете и оставете да се охладят след като станат готови картофите. След това добавете леко разтопено масло, разбийте 1 яйце и разбъркайте. След това изсипете брашното и гриста в пюрето и замесете тесто с ръцете си. То трябва да бъде гъвкаво, меко и лесно за разточване


Разделете тестото на 10 равни части. Разтегнете всяка в ръката си, като й придавате овална форма и поставете кренвирша в центъра. Запържете кренвиршката и оставете върховете на колбасите непокрити. 
Покрийте тавичката с листа за печене и с четка с масло намажете. Поставете рулата с малко разстояние между тях. Намажете всеки колбас с яйце, поръсете със сусам и го изпратете в предварително нагрята фурна до 200 градуса за 25-35 минути. Охладете готовите закуски и сервирайте на масата.

Този вкусен специалитет е много практичен, защото можете да го вземете на работа, в училище или в колеж като лека закуска. 

Ако харесвате тази рецепта, запазете я и я споделете с приятели. Бон апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft