Необходими продукти
макарони - 1 пакет
бадеми - нарязани - 150 г
пудра захар - 1 ч.ч.
какао - 2 с.л.
маскарпоне - 200 г
черен шоколад - 1 бр. - 100 г
яйца - 2 бр.
Сваряваме макароните или пастата според указанията на опаковката. След това я отцеждаме от излишната вода. Разбиваме маскарпонето с помоща на миксер, заедно с жълтъците от яйцата и какаото на прах. Бъркаме до получаване на кремообразна и светлокафява смес.
Прибавяме към сместа сварените и отцедени макарони и отново разбъркваме добре. Разбиваме с миксер белтъците от яйцата и пудрата захар. Смесваме и белтъците после с макароните като отново не забравяме да бъркаме добре. Поръсваме отгоре с нарязаните бадеми.
Покриваме с алуминиево фолио и я поставяме да се пече във фурната загрята на 180 градуса за около 25 минути. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади. Преди сервиране го заливаме отгоре с разтопен шоколад.