Такива огнени кюфтета не сте яли, абсолютно нетрадиционна рецепта, за която не сте чували, а няма...
26 Февруари 2018
6621
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта се предава на семейството ми по наследство. Моята прабаба ни научи на времето и сега всеки, които ги вкуси ми се моли за рецептата
класическа рецепта
СЪСТАВ
- 2 пилешки гърди
- 100 г масло
- 2 яйца
- 6 супени лъжици. л. галета
- 10 супени лъжици. л. растително масло
- сол, пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете пилешкото филе на дребно, за да заприлича на мляно месо. Обърнете внимание, че е по-добре да не използвате месомелачка, като последна възможност, блендер в пулсов режим.
- Сега го сложете в купа и забъркайте както за обикновени кюфтета със всичките подправки, които желаете.
- Добавете маслото и разбъркайте добре всичко.
- Оформете кюфтето.
- Разбийте яйцата и подгответе чинийка с чиста вода, за да попиете ръцете си в нея, както и паничка с галета.
Използвайки метода на двойното хлебче (оваляйте в галетата, след това в яйцето и отново в галетата), направете всички тези действия с всяко от кюфтетата
- Изпратете вече оформените кюфтета във фризера за 20 минути.
- Загрейте маслото в тиган, поставете кюфтетата и ги запържете за няколко минути от всяка страна. Не ги запържвайте докато не сте готови. Достатъчно е само да доведе до златиста коричка
- Прехвърлете котлетата от тигана в тава за печене. Задайте температурата на фурната на 200 градуса и изпратете там да се пекат за 10 минути.
- Това е всичко. Бон апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари