Кой не обича пилешки бутчета и малки и големи, това винаги е любимата част от пилето. Но какво да правите, ако сте опитали вече всички рецепти за пържене, варене и печене и душата ви се нуждае от почивка? Вкусно пиле и картофено пюре, оформени в хрупкава тесто за сладкиши - ястие, което ще влюбите от пръв поглед и ще преоткриете тези бутчета
Рецептата за пилешките бутчета във фурна от редакцията ни ще ви бъде полезна и ще разкрие пред домакините една страхотна идея, с която направо ще спрат дъха на гостите си и ще съберат всички адмирации! Няма човек, който да е пробвал тази рецепта и да не е поискал още една порция.
Пилешки бутчета с картофи
СЪСТАВКИ
500 г готово тесто
300 гр печурки
700 г картофи
6 пилешки бутчета
2 средни лука
50 ml мляко
30 г масло
сол, пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Обелете картофите, нарежете на малки парченца и сварете.
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/2%20(4)(120).jpg)
Ситно нарежете лука, изчистете и нарежете гъбите. Изсипете растително олио в предварително загрята тенджера, запържете лука, а след това добавете гъбите и изпържете, докато цялата течност се изпари. Гъбите смесете с картофено пюре.
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/3%20(4)(105).jpg)
Пилешките бутчета запържете със сол и пипер на вкус до златисто кафяво (10-15 минути).
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/4%20(3)(114).jpg)
Докато пилето се готви, тънко разстилайте тестото на маса покрита с брашно до около 3 мм и го нарежете на квадратчета с размери 15х15 см. Не изхвърляйте остатъците от тестото! Сложете ги в тесни торти и ги поставете на дъното на всеки квадрат, така че дъното да стане подсилено по време на печене
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/5%20(3)(119).jpg)
В центъра на всеки квадрат сложете 2 супени лъжици картофено пюре, а отгоре пилешкото бутче. Съберете краищата на тестото около костта и вържете с конец, но не прекалено стегнат.
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/6%20(3)(97).jpg)
Върху хартия за печене внимателно подредени торбичките от тестото. Кокълчетата обвийте с фолиото така, че да не изгарят.
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/7%20(3)(72).jpg)
Изпратете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 20-30 минути. След като се изпекат премахнете конците от тестото, отстранете фолиото и поднесете на масата. Бон апетит!
![рецепта за пилешки бутчета](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/8%20(3)(50).jpg)
Когато пилешките бутчета са в тесто на масата, гостите ще са щастливи и добре нахранени! Грандиозното ястие може да бъде сервирано както за обикновена вечеря, така и за празник на Нова година и за разнообразяване на рецептата, можете да използвате пържени картофки, домати и чушки. Между другото, вместо картофено пюре, можете да направите възглавница от зеленчуково пюре, но тя трябва да бъде направена по- гъста, така че пълнежът да не мокри тестото.