Такива пълнени чушки в доматен сос по селски не бях яла, направо такава вкусотия ви казвам, че се натъпках като прасе

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива пълнени чушки в доматен сос по селски не бях яла, направо такава вкусотия ви казвам, че се натъпках като прасе
Такива пълнени чушки в доматен сос по селски не бях яла, направо такава вкусотия ви казвам, че се...
21141
Такива пълнени чушки в доматен сос по селски не бях яла, направо такава вкусотия ви казвам, че се натъпках като прасе
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега, след като има повече хубави зеленчуци на пазара, бихте могли да приготвите различни вкусотии за семейството. Ние ви предлагаме една страхотна рецепта за пълнени чушки в доматен сос.

Дори и начинаещите в кухнята биха се справили с лекота с тази рецепта и със сигурност биха останали изключително доволни от крайния резултат.

 

Рецептата е лесна, ястието става доста вкусно и няма да си изгубите половин ден в приготвянето и.

 

Продуктите за това типично нашенско ястие са:

8 броя зелени чушки

5-6 средно големи домата (по-узрели)

4-5 яйца

около 400 грама сирене

2-3 кафени лъжички червен пипер

4-5 кафени лъжички сол

150 милилитра зехтин (но може и олио)

1-2 супени лъжици брашно

 

В по-голям съд разбиваме яйцата с вилица.

Прибавяме натрошеното сиренце, брашънцето и разбъркваме сместа. Измиваме чушките, подсушаваме ги и отрязваме по малко от опашките им. Правим надлъжен разрез с остър нож. С малка лъжичка пълним със сместа всяка чушка – важно е да се отбележи, че не трябва да се пълнят до горе.

 

Подреждаме готовите чушки в намазнена тава и поливаме отгоре с останалата мазнина. Слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем около 10 мин. Заливаме с 1 ч.ч. топла подсолена вода и печем още 10-ина минути.

 

Рендосваме доматите, прибавяме малко сол, червен пипер, 1 разбито яйце и изсипваме върху полуготовите чушки. Разклащаме съда и леко разбъркваме. Опитваме на вкус. Ако е необходимо, доовкусяваме. Връщаме тавата отново във фурната, намаляваме на 150 градуса и продължаваме печенето, докато течността се сгъсти и намали обема си.

 

За аромат бихте могли да прибавите клонка босилек или ваша любима подправка. След охлаждане сервираме.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft