Здравейте! Днес ще ви кажем как да приготвите оригинални пържолки с кашкавалена коричка и ароматен и пикантен пълнеж. Сега е лято - сякаш всички са луди за барбекю. Тази рецепта ще се хареса на тези, които търсят с какво може да заменят традиционните скучни пържоли. Нека разнообразим познатото меню с ново оригинално ястие.
Готвенето на пържоли с кашкавал няма да ви отнеме много време. Това ястие е много вкусно и висококалорично. Подходящ е като основно ястие или предястие към трапезата.
СЪСТАВКИ
3 парчета свинско месо
1 глава лук
2 варени картофа
домат
4 супени лъжици заквасена сметана или майонеза
100 гр. кашкавал
2 ч.л. горчица
сол
пипер
подправки
Изваждаме месото и начукваме. Можете да вземете свинско или пилешко. След това посолете, сложете черен пипер, добавете подправки към него и оставете да се маринова.
Приготвяме зеленчуци: нарязваме лука на пръстени, а доматът на малки кръгчета.
Взимаме тавичка, покриваме я с хартия за печене и слагаме кръгчета лук и върху тях котлетите. Намажете месото с горчица и сложете пръстените от доматите. Също така, доматите трябва да бъдат намазани с нарязан чесън, сол, черен пипер на вкус.
Взимаме картофи и варите с обелките. След това настържете на ренде и поръсете доматите с тях.
Загрейте фурната до 180 градуса и изпратете ястието да се пече 40 минути. Пет минути преди края на готвенето трябва да поръсите котлетите с настърган кашкавал - ще се окаже невероятно вкусно.
Между другото, за да се предотврати изгарянето на месото, листът за печене може да бъде покрит с фолио. Но определено трябва да го извадите 10-15 минути преди края на печенето. Ястието ни е готово, можете да го сервирате на масата и да почерпите гостите.
Преди сервиране е по-добре да оставите ястието леко да се охлади - 10 минути са достатъчни. Ще видите, че гостите с удоволствие ядат пържолките с кашкавалена коричка, а също така ще поискат допълнително, така че пригответе още веднага. Пожелавам ви приятен апетит с най-сочните котлети!