Такова мезе не сте яли скоро: Отваря глътката и хапката!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такова мезе не сте яли скоро: Отваря глътката и хапката!
Такова мезе не сте яли скоро: Отваря глътката и хапката!
5114
Такова мезе не сте яли скоро: Отваря глътката и хапката!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецептата за уникално мезе със сини домати . Така разяжда и така отваря глътката, че само плаче за добра компания и люта ракийка.

Доволни ще останете, бъдете сигурни в това.

Трябват ни два патладжана, един домат, една трета чаша сирене, четвърт чаша с настърган кашкавал, четири лъжици олио, четвърт чаша ситно накълцан пресен магданоз, четвърт чаша галета, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на парчета патладжана – да са с дебелина около един сантиметър. След това ги нареждаме в една тавичка и ги овкусяваме със солта на вкус. Оставяме ги да престоят така около 20-ина минутки, за да им се махне горчивината.

После ги измиваме и ги подсушаваме върху кухненска хартия. Тавата си я намазваме с половината от необходимото олио и в нея поставяме четири резена от патладжана, които сме намазали с лъжица олио.

Прибавяме отгоре им сиренето, накълцания магданоз и нарязания на кръгове домат. Тези импровизирани “сандвичи” си ги покриваме с останалите резени от патладжан. Намазваме с останалото олио и поръсваме отгоре им с настъргания кашкавал и с галетата.

Пъхаме да се пече във фурната, която е загрята на температура от 180 градуса. Необходими са само около 20-ина минутки, за да стане готова нашата вкусотия. Такова мезе не сте яли скоро, в което сме сигурни. Много ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft