Такова нещо не бях яла през живота ми, прозвуча ми странно първоначално, но като опитах направо се влюбих, сега е любимото ми

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такова нещо не бях яла през живота ми, прозвуча ми странно първоначално, но като опитах направо се влюбих, сега е любимото ми
Такова нещо не бях яла през живота ми, прозвуча ми странно първоначално, но като опитах направо...
20319
Такова нещо не бях яла през живота ми, прозвуча ми странно първоначално, но като опитах направо се влюбих, сега е любимото ми
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта на шоколадови макарони с маскарпоне ще ви накара да се влюбите

Предлагаме ви рецептата за шоколадови макарони с маскарпоне. Правят се единствено за около 35-40 минутки, а стават нещо повече от фантастично.

Невероятен десерт, който ще излапате моментално.

 

Бързи, лесни и неустоими са тези шоколадови макарони с маскарпон е

Трябват ни 150 грама нарязани бадеми, една чаша пудра захар, две яйца, една лъжичка с бадемов екстракт, две лъжици неподсладено какао на прах, един пакет макарони, 200 грама маскарпоне, сто грама черен шоколад.

Първо е необходимо да си сварим макароните или пастата според указанията на опаковката. След това я отцеждаме от излишната вода. С миксер си разбиваме маскарпонето, заедно с жълтъците от яйцата, бадемовия екстракт и какаото на прах.

Бъркаме хубаво, докато не видим, че сместа е станала напълно кремообразна и светлокафява на цвят. След това прибавяме към нея сварените и отцедени макарони и отново разбъркваме много добре.

Отделно си разбиваме пак с миксер белтъците от яйцата и пудрата захар. Смесваме и белтъците после с макароните като отново не забравяме да бъркаме хубаво с дървена лъжица. Поръсваме отгоре и с нарязаните бадеми.

 

Покриваме после тази вкусотия с алуминиево фолио и я поставяме да се пече във фурната за около 25 минутки. Температурата на печене не бива да е по-висока от 180 градуса.

След като вече е готов, оставяме този приказен десерт да се охлади добре и чак то газ го поднасяме на трапезата си. Преди сервиране го заливаме отгоре с разтопен шоколад. Няма какво да ви говорим още – става нещо невероятно атетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft