Тази рецепта на шоколадови макарони с маскарпоне ще ви накара да се влюбите
Предлагаме ви рецептата за шоколадови макарони с маскарпоне. Правят се единствено за около 35-40 минутки, а стават нещо повече от фантастично.
Бързи, лесни и неустоими са тези шоколадови макарони с маскарпон е
Трябват ни 150 грама нарязани бадеми, една чаша пудра захар, две яйца, една лъжичка с бадемов екстракт, две лъжици неподсладено какао на прах, един пакет макарони, 200 грама маскарпоне, сто грама черен шоколад.
Първо е необходимо да си сварим макароните или пастата според указанията на опаковката. След това я отцеждаме от излишната вода. С миксер си разбиваме маскарпонето, заедно с жълтъците от яйцата, бадемовия екстракт и какаото на прах.
Бъркаме хубаво, докато не видим, че сместа е станала напълно кремообразна и светлокафява на цвят. След това прибавяме към нея сварените и отцедени макарони и отново разбъркваме много добре.
Отделно си разбиваме пак с миксер белтъците от яйцата и пудрата захар. Смесваме и белтъците после с макароните като отново не забравяме да бъркаме хубаво с дървена лъжица. Поръсваме отгоре и с нарязаните бадеми.
Покриваме после тази вкусотия с алуминиево фолио и я поставяме да се пече във фурната за около 25 минутки. Температурата на печене не бива да е по-висока от 180 градуса.
След като вече е готов, оставяме този приказен десерт да се охлади добре и чак то газ го поднасяме на трапезата си. Преди сервиране го заливаме отгоре с разтопен шоколад. Няма какво да ви говорим още – става нещо невероятно атетитно.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!