Такъв сладкиш съм яла само у майкини! Сякаш ядеш захарен памук - толкова е пухкав! Тя го прави така вече 20 години:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такъв сладкиш съм яла само у майкини! Сякаш ядеш захарен памук - толкова е пухкав! Тя го прави така вече 20 години:
Такъв сладкиш съм яла само у майкини! Сякаш ядеш захарен памук - толкова е пухкав! Тя го прави...
5731
Източник: За Жената
Такъв сладкиш съм яла само у майкини! Сякаш ядеш захарен памук - толкова е пухкав! Тя го прави така вече 20 години:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро се сетих за тази вкусна рецепта за Мамин сладкиш , който е мек като пандишпан и ухае неустоимо. Надявам се да ви хареса, когато го опитате.

Рецептата е в семейството ни повече от 20 години, а майка ми го прави задължително, когато с децата идваме на гости. Никога не минаваме само с едно парченце - просто посягаш към второто, без да се усетиш, толкова е вкусен! Ето и на вас рецептата:

* Размер на чашата, която използвам: 250 ml
* Препоръчителна температура на печене: 170C (в зависимост от вашата фурна)
* Препоръчително време за печене: 35 минути (контролирано)

Мамин сладкиш

Продукти:

  • 4 яйца
  • 1,5 чаши захар
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша гъсто кисело мляко
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 3 чаши брашно
  • За поръсване отгоре по желание: препечен сусам

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до плътност, след което се добавят останалите продукти (прясното и киселото мляко, олиото, а накрая брашното, смесено с бакпулвера и содата) и се разбърква внимателно с тел отдолу-нагоре, за да не спадне обемът на сместа.

разбити яйца

Снимка: Youtube

кисело мляко в тестото

Снимка: Youtube

Изсипете сместа в голяма тава, намазана с олио или масло и поръсете отгоре с малко сусам.

кексово тесто

Снимка: Youtube

сусам върху тестото

Снимка: Youtube

Пече се на 170-180 градуса (според фурната) до готовност (проверете със суха клечка). Оставете готовия сладкиш да се охлади, след което наржете на квадрати.

маминият сладкиш

Снимка: Youtube

мамин сладкиш

Снимка: Youtube

Да ви е сладко!

парче мамин сладкиш

Снимка: Youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft