Наскоро се сетих за тази вкусна рецепта за Мамин сладкиш , който е мек като пандишпан и ухае неустоимо. Надявам се да ви хареса, когато го опитате.
* Размер на чашата, която използвам: 250 ml
* Препоръчителна температура на печене: 170C (в зависимост от вашата фурна)
* Препоръчително време за печене: 35 минути (контролирано)
Мамин сладкиш
Продукти:
- 4 яйца
- 1,5 чаши захар
- 1 чаша олио
- 1 чаша гъсто кисело мляко
- 1 чаша прясно мляко
- 1 пакетче ванилия
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 3 чаши брашно
- За поръсване отгоре по желание: препечен сусам
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до плътност, след което се добавят останалите продукти (прясното и киселото мляко, олиото, а накрая брашното, смесено с бакпулвера и содата) и се разбърква внимателно с тел отдолу-нагоре, за да не спадне обемът на сместа.
Снимка: Youtube
Снимка: Youtube
Изсипете сместа в голяма тава, намазана с олио или масло и поръсете отгоре с малко сусам.
Снимка: Youtube
Снимка: Youtube
Пече се на 170-180 градуса (според фурната) до готовност (проверете със суха клечка). Оставете готовия сладкиш да се охлади, след което наржете на квадрати.
Снимка: Youtube
Снимка: Youtube
Да ви е сладко!
Снимка: Youtube