Такъв чийзкейк направих, че децата сега само него искат! И рецептата е лесничка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такъв чийзкейк направих, че децата сега само него искат! И рецептата е лесничка!
Такъв чийзкейк направих, че децата сега само него искат! И рецептата е лесничка!
19471
Такъв чийзкейк направих, че децата сега само него искат! И рецептата е лесничка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този чийзкейк отлично съчетава млечният вкус на изварата с деликатния плодов аромат на сливите. Пригответе си го още днес!

Понякога дори след тежък ден не искате да се доближавате до печката или фурната.

А в краен случай смесвате всички съставки в една тава и не ви остава нищо друго освен да чакате с надеждата да се получи вкусно ястие.

Днес, ние сме подбрали за вас рецепта за един удивителен десерт. Рецептата му е много лесна, а резултатът ще надхвърли всичките ви очаквания! Деликатното маслено тесто в комбинация с изварата и сините сливи няма да остави никого безразличен към вкуса му.

Чийзкейк със сини сливи

Необходими продукти:

  • Краве масло 250 грама
  • Пшенично брашно 2 чаши
  • Захар 1,5 чаши
  • Сода 1 чаена лъжичка
  • Оцет 1 супена лъжица
  • Извара 250 грама
  • Сини сливи 10-12 броя
  • Яйце 1 брой

Начин на приготвяне:

  • Оставете маслото на стайна температура малко да омекне, а след това го нарежете. Добавете брашното и размесете, докато се получат трохи.
  • Добавете 2 супени лъжици захар и сода, гасена с оцет.
  • Замесете тесто и го сложете в хладилник за половин час.
  • Поставете тестото в кръгла форма и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути (до полуготовност)
  • Смесете изварата с половин чаша захар и с яйчения жълтък. Нарежете сливите.
  • Разбийте белтъка със 100 грама захар до получаването на пяна.

Покрийте полуготовото тесто с изварата, след което изсипете разбития белтък и украсете със сливите. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или докато белтъкът не се запече. Охладете, извадете от формата и сервирайте.

Споделете рецептата за този вкусен чийзкейк с приятели!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft