500 г кайма
1 яйце
1 филия сух хляб
сол
4 сварени яйца
½ пакетче масло
1 глава лук
2 супени лъжици кисело мляко или газирана вода
черен пипер
магданоз
фиде
1 сварен морков
листа зелена салата
Каймата се овкусява с яйцето, накиснатия хляб, солта, нарязания лук, киселото мляко (газираната вода) и подправките и се меси като за кюфтета. Сварените яйца се обелват и се режат на половинки. Взема се част от каймата и се оформя на топка, колкото за кюфте. В средата на каймата се слага половинка яйце и се увива добре в каймата, като се оформя на таралежче – леко се издължава муцунката. Слагат се зрънца черен пипер за носле и очи, а от резенчета морков се оформят ушичките. За бодли се набождат пръчици фиде (може и много тънки спагети). Тавата леко се намазва олио и се редят готовите таралежчета. Пекат се в предварително загрята фурна до светло кафяво. По желание могат да се гарнират с картофено пюре. Поднасят се върху плато (полянка) от зелена салата.