Таралежи от кайма върху зелена поляна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Таралежи от кайма върху зелена поляна
Таралежи от кайма върху зелена поляна
admin
Добавена от: admin
52127
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г кайма
1 яйце
1 филия сух хляб
сол
4 сварени яйца
½ пакетче масло
1 глава лук
2 супени лъжици кисело мляко или газирана вода
черен пипер
магданоз
фиде
1 сварен морков
листа зелена салата

Каймата се овкусява с яйцето, накиснатия хляб, солта, нарязания лук, киселото мляко (газираната вода) и подправките и се меси като за кюфтета. Сварените яйца се обелват и се режат на половинки. Взема се част от каймата и се оформя на топка, колкото за кюфте. В средата на каймата се слага половинка яйце и се увива добре в каймата, като се оформя на таралежче – леко се издължава муцунката. Слагат се зрънца черен пипер за носле и очи, а от резенчета морков се оформят ушичките. За бодли се набождат пръчици фиде (може и много тънки спагети). Тавата леко се намазва олио и се редят готовите таралежчета. Пекат се в предварително загрята фурна до светло кафяво. По желание могат да се гарнират с картофено пюре. Поднасят се върху плато (полянка) от зелена салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft