Тарт Капрезе
3 Юни 2013
8991
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
готово маслено тесто за пай
зехтин
връзка пресен босилек
100 гр. настъргано сирене Пармезан
няколко топки Моцарела (може и микс от пресни сирена)
500 гр. дребни домати (чери)
Разстелете тестото във форма за тарт (торта) с подвижно дъно (диаметър около 20-22 см). Запечете основата на 210 градуса за около 10 минути, след което извадете и намалете температурата на 180 градуса. Поръсете върху кората малко зехтин, част от нарязания босилек и настъргания пармезан. Покрийте с резени прясна моцарела и подредете отгоре доматите, нарязани на половинки. Добавете още босилек и поръсете с още малко зехтин. Запечете за около 25 минути. Оставете тарта да се охлади, преди да го нарежете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари